Köket!

Den enda nackdelen med huset är att köket är litet, det är inga problem att fixa finns möjlighet till att slå ut vägg och öppna upp och slå ihop kök, vardagsrum & matrum. Då skulle det bli riktigt stort och bra, någon gång i framtiden så ska det göras men det rör sig om så många år framöver så det är inget vi går och tänker på.
 
Trots det lilla utrymmet så har vi fått till det riktigt bra, ett litet klaffbord med 2 stolar som vi fick av min frus ena syster. Det är ett Ikea bord som hon köpte för något år sedan som är i nyskick. Finns ändå rätt så mycket arbetsyta att hålla på med och lucorna och lådorna räcker till precis men det är lite trångt på sina ställen. Nackdelen är att saker som elvisp,brödrost, matberedaren m.m står på väldigt jobbiga ställen, måste ta ut alla saker ibland för att komma åt den ena.
 
Finns 1 till klaff som man kan fälla ut. och då blir det cirka 30cm längre. Vet att fönstret ser tomt ut men då katterna hoppar upp på stolen, går över fönsterbrädan och sedan upp på diskhon för de dricker vatten ur kranen har vi valt att inte ha något stå där.
 
Kaffehyllan, då min fru inte dricker kaffe är en Tassimo riktigt smidig. Kaffebryggaren tas bara fram när det kommer många hit som vill dricka kaffe.
 
 
 

 
 

Walk in Closet

Tidigare har vi bott i en 3a på 75kvm och nu innan vi flyttade i en 2a på 101kvm så har vi alltid haft väldigt lite förvaringsutrymme. Det har alltid fungerat men det har varit trångt och det har lätt blivit rörigt.
 
En idé som växte fram tillsammans var en Walk in Closet, vi tyckte båda att det skulle vara riktigt skönt att ha riktigt gott om utrymme för våra kläder. Då det finns väldigt många rum i vårat hus och idag så är vi bara två så fick ett rum helt enkelt konverteras till Walk in Closet. Det är en väldigt billig lösning, inte den snyggaste men det fyller sin funktion till 100% och vi kan återställa rummet på 30 minuter den dagen vi behöver ha det till annat.
 
I rummet har vi 5st klädställningar, 6st trådbackar, tvättkorgar för ljus,mörk & 30grader och en mobil spegel. Klädställningarna kommer från Ikea och heter Rigga, de kostar 129:- styck och är på hjul så man kan enkelt rulla ut de för att dammsuga bakom. Trådbackarna köpte vi på Coop, kostade 249:-/styck och är identiska med de man kan köpa från Elfa. Tvättkorgarna har vi haft sedan tidigare och spegeln köpte vi på Indiska här i stan för 250:- när de hade utförsäljning då de skulle yta lokal. Galgar köpte jag också på Indiska, cirka 130st för 40:-
 
Total kostnad blev: 2429:-
 
 
 
Mer bilder på rummet kommer. 
 
Det enda som saknas dit in nu är en bäddsoffa, då kan vi även använda rummet som ett extra gästrum om det kommer över mycket folk. I övrigt så är det helt klart.

Trappbelysning

Något som jag tycker är riktigt roligt är belysning och försöker lägga rätt mycket tid på att få det riktigt bra i varje rum. Jag vill gärna ha många små ljuskällor så det blir ett behagligt ljus att vistas i men även kunna tända så det blir riktigt ljust.
 
Då våran trapp är lite läskig att gå ner för, speciellt i totalt mörker då den är välidigt brant så har vi alltid en lampa tänd under nätterna så det inte är helt kolsvart i huset. Delvis för våran skull om vi vaknar och måste gå på toa eller dricka ett glas vatten och även för våra extremt klumpiga katter som har problem med trappan i dagsljus =)
 
Vi har en vägglampa sitter när man kommer upp för trappan till höger ovanför en dörr, den har vi tidigare haft tänd. Lyser upp lagom mycket nackdelen är att den även lyser in lite i sovrummet och det var någon som vi störde oss på. Så en dag efter jobbet stannade vi förbi på Kjell & Company och köpte med oss en 5m lång LED-list hem. Efter 45min så var den på plats, det var inte den snyggaste installationen jag gjort men det ser ok ut och den fyller sin funktion. Någon dag ska jag göra om det från början men det får bli senare framöver.
 

 
 
Kostnad för detta var 499:-
 

Projekt Sekretär Klart!

Hade en massa strul med uppladdning av bilder tidigare så jag ruttnade totalt på bloggen. Tar nya krafttag och publicerar lite av det som hänt härhemma.
 
Sekretären är klar! Resultatet blev riktigt bra, jag kunde nog inte fått det bättre med tanke på att det var första gången som jag "renoverade" en möbel.
 
Hittade beslagen av en slump på biltema, de såldes i 4-pack för 49:- De är aningen större än de andra som sitter på men med tanke på att de skulle sitta på helt andra "postioner" än vad de andra gör så chansade jag och köpte de. Färgen på dessa är antikmässing så de matchar till 95% med orginalen. För de priset kunde jag nog inte ha lyckats bättre, är hur nöjd som helst. Såg att de även hade en massa andra olika beslag och lådhandtag så nästa gång det är dags för något projekt så kommer jag besöka Biltema igen.
 
Det är fortarande lite tomt på väggen då tavlorna jag hade inte passade så bra som jag hade hoppats på. De får vara såhär sålänge och den någon dag snubblar man säkert över något som kommer fungera kalasbra ovanför sekretären.
 
Klart, utan nya beslagen!
 
Nya beslaget på lilla lådan
 
Klart
 
Ursäkta bildkvalitén, fotat med mobilen med dålig ljuskälla.
 
Tidsåtgång:
Demontering: 30 minuter 
Slipning: Cirka 3 timmar (kunde säkert kortas ner med en bättre planslip)
Målning: 3 x 1.5 Timma
Montering: 1 TImma
 
Totalt: 9h
 
Kostnad:
Sekretär: Gratis
Slippapper: 40:- K-rauta
Lackfärg: 169:- Coop Forum
Beslag: 49:- Biltema
 
Totalt: 258:-
 
 

RSS 2.0