Lite blommor vid entrén

Ville ha en lite trevligare entré så vi var iväg till Granerfeldts blommor och handlade lite. Vi kom hem med 3 utekrukor och lite blommor och jord. Hemma sedan tidigare hade vi två påskliljor och pärlhyacint lökar. Krukorna kostade 89, 113 & 149:- Penséerna kostade 7:- / styck.
 
Medans jag höll på och fyllde ett släp med en massa skräp som skulle till återvinningscentralen så planterade frugan blommor. Jag var med som lite smakråd, vilka blommor som skulle sitta i vilken kruka. I den stora krukan så väntar vi nu tålmodigt på pärlhyacinterna ska komma upp.
 
Lilla krukan - Röda & Vita Penséer
Mellan krukan - blå/vita Penséer & Påsklilja
Stora krukan - Påsklilja och Pärlhyacint
 
 
Idag när jag var ute på äventyr så hittade jag en kruka som min fru fick för ett tag sedan av sina arbetskamrater. Stannade till och köpte en blomma (ingen aning om vad den heter) för 25:- jord hade vi kvar. Här är resultatet
 
 
Pris totalt: 443:-

"Nytt" golv i köket

Har varit ledig den här veckan och har fått massor gjort på huset.
 
Vi var och hälsade på hos våra vänner som också bor här på landsbygden och när jag åkte därifrån kände jag mig väldigt inspirerad. De har nämligen tagit bort parkettgolvet ur flera rum och tagit fram furugolvet som ligger, det har de sedan fått slipat och lutat och resultatet blev kanon.
 
Hemma har vi ett fint fiskbensparkett i 75% av boytan på entreplanet. Köket var det ända rummet som saknade trägolv. VId lunchtid idag så blev jag riktigt nyfiken på vad som skulle finnas under. I vårat skafferi lyfte jag försiktigt på plastmattan som låg och därunder såg man ett lackat furugolv. Just på den lilla biten så var det i väldigt bra skick men utgick från att det skulle vara vädigt slitet på många delar då det säkert varit med om en hel del iom att det ligger i ett kök.
 
När frun kom hem så la jag fram förslaget lite försiktigt då hon tycker det är lite jobbigt med stora förändringar, och helt plötsligt sluta ut korkmattan ur köket när man inte riktigt vet vad som väntar en under och samtidigt så är vi mitt uppe i en massa andra projekt. Några minuter senare så var arbetet igång,
 
 
 
 
Just framför spisen så var det väldigt fult, och på några ställen i hörnen var det ganska så missfärgat. Nu väntar vi på att en bekant ska höra av sig för att komma hit och slipa och lacka om det. Bara att hoppas att han har tid så snart som möjligt. I samma veva så ska vi byta ut bänkskivorna och måla väggarna över bröstpanelen.
 
Så här blev resultatet.
 
 
 
Före:
 
 
Efter:
 
 

Vardagsrummet någon gång i framtiden

Någon gång framöver när vi sparat undan mer pengar ska vi göra om vårat vardagsrum & matrum. Tanken som den är idag är att vi ska öppna upp helt, idag har vi bara som ett "fönster" mellan rummen. Kök ska byggas i nuvarande vardagsrummet och där kommer det även bli matplats så blir det vardagsrum där matrummet är idag.
 
Det gamla köket kommer då rivas bort och så ska det byggas ett badrum i ett senare skede.
 
Planlösning som det ser ut idag
 
 
Exempel på hur vi ev. skulle vilja ha det, våran första skiss
 
 
 
 
 

Vardagsrummet del 2,

Väggarna blev målade och fondväggen tapetserad. Resultatet blev helt ok trots våra bekymmer med Easy Cover tapeterna, det blev strukturskillnader på den målade ytan. När man granskar det så syns det var man spacklat extremt tydligt, men inte i vanligt vardagsljus när man bara sitter i soffan.
 
Då vi har två innekatter så prioiteras även de föra design. Ett nytt stort klösträd ska beställas och det kommer att stå i hörnet mellan sofforna.
 
 
 
 
Färgen köpte vi på K-Rauta för 499:- (kampanjpris, ord. 599:-) och tapeterna (Märke: Casadeco) + lim köptes på Happy Homes Tapetshoppen i Eskilstuna, totalt 2135:-
 
Totalt kostnad hittils för vardagsrummet är 4698:-
 
Nu på söndag ska vi köpa hörnlister och sätta runt fönster och dörröppningen i vardagsrummet. Sen blir det golvlister under påsken.
 
 

Vardagsrummet

Vid inflytt så hade både vardagsrum och matrummet en ganska tråkig, sliten och missfärgad strukturtapet med en bård högst upp mot taklisten. Det var väl inget som var något vi behövde fixa akut men det var bestämt att det skulle fixas.
 
 
För veckor sedan påbörjades något som vi hade hoppats skulle bli ett enkelt arbete till ett mer omfattande renovering än vad vi trott. Visst tar saker alltid längre tid än vad man räknat med men inte fullt så lång tid. Vi satt först i någon vecka och funderade över hur vi skulle gå till väga och fick då tipset av våra bästa vänner att köpa Easy Cover tapet från byggmax. De hade själva använt det hemma hos sig med mycket bra resultat. Vi läste på lite om det och de flesta hade positiva saker att säga om det.
 
I vårat fall blev det de sämsta köp vi gjort. Tanken med "Cover it" tapet är att man kan sätta det på vad som helst, oavsett underlag för att sedan kunna måla/tapetsera över. man behöver alltså inte behöva hålla på att spackla och riva ner en massa tapet, givetvis river man bort den tapet som sitter löst men inte mer än så. Vi gjorde precis som man skulle efter konstens alla regler. Till en början såg det riktigt bra ut men något skumt var det med våra tapeter som satt innan för Easy Cover tapeten fäste inte alls som den skulle, när den setat en timma eller så började den släppa på sinna ställen och det blev stora luftfickor. Hur som helst så gjorde vi klart hela rummet och så väntade vi till dagen efter för att se hur det blev.
 
Det var inte bättre nästa dag, jag tog ett rakblad och gjorde ett "X" i hålen, för att öppna upp och lägga i nytt lim för att få det att fästa. Av 19 gjorda hål så blev det bra på cirka 6st utav de. Det slutade iaf med att jag fick skära bort luftbubblorna och istället åkte jag och köpa spackel för att kunna spackla igen alla hål. När jag väl började inspektera tapeten mer noggrant så blev det mycket mer att spackla än vad jag trott från början. Spacklade och slipade i 4 omgångar för att få det så bra som möjligt.
 
Den ända väggen som blev rätt bra var den väggen där vi skulle tapetsera sedan (fondvägg) de andra 3 väggarna skulle målas vita. Efter lite funderande och velande fram och tillbaka beslöt jag mig för att riva bort all gammal tapet från de väggen, vill inte sätta upp dyra tapeter och vara osäker på om det kommer gå bra eller inte. 
 
Vi åkte till min sambos mamma och lånade en Tapetborttagare den fungerade riktigt bra med det var ett enormt slitgöra. Vi höll på från cirka 19.00 - 03.00 på lördagen innan all gammal tapet var borta. Nästa dag var det bara att åka och köpa mera spackel för nu skulle det bredspacklas. 
 
 
 
 
Just det här gick riktigt bra och smidigt och det var väl skönt det. 
 
Fortsättning följer..
 
Total kostnad:
Easy Cover 4 rullar 289:-/styck, 1156:-
Vävlim 3 hinmar 80:-/styck, 240:-
Underlagspapp, ~250:-
Roller 80:-
Spackel grov & fin, 338:-
 
Totalt: 2064:-
 
 

RSS 2.0